На словацько-українському кордоні пришвидшують роботу пунктів пропуску, — Віктор Микита
опубліковано 29 червня 2022 року о 08:42

Сьогодні голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів робочу зустріч з керівником фінансового управління Кошицького краю Гералдом Токарем, керівником прикордонної поліції Округу Вишнє Німецьке Міланом Громадкою, керівником митного пункту Вишнє Німецьке Мареком Лешканичем та Генеральним консулом Словацької Республіки в м.Ужгород Паволом Панісом.

Розглянули питання оптимізації роботи пунктів пропуску у зв’язку з утворенням черг на словацько-українському кордоні з автомобілів, які завозять для розмитнення на територію України.

«Поспілкувався з нашими громадянами, котрі стоять у черзі на оформлення транспортних засобів.

80% людей переїхали на цей пункт пропуску з польського кордону, де вже стояли в черзі декілька діб. Дехто з них дізнався, що тут менші черги, хтось прибув через те, що з невідомих причин закрився пункт пропуску на польсько-українському кордоні, частина – з інших суб’єктивних та об’єктивних причин», – зазначив Віктор Микита, додавши, що черга на в’їзд в Україну сягає майже 10 км.

За його словами, у межах зустрічі визначили, що головним чинником затримки процесу оформлення на словацькій стороні залишається відсутність належним чином оформлених документів. Через те, що декларації подані на польську митницю, а перетин відбувається на словацькій, митникам доводиться витрачати додатковий час на переоформлення. Це безпосередньо впливає на швидкість просування черги.

Віктор Микита дав доручення ОВА невідкладно організувати підвіз безкоштовної питної води у чергу до наших людей. Спека дуже сильна, тому це найнеобхідніше. Механізм вже напрацьовано, і перші автобуси виконують завдання із водозабезпечення.

«У ПП «Вишнє Нємецьке-Ужгород» словацька сторона забезпечила два додаткові робочі місця митників та одне – прикордонної поліції.  Прогнозоване пришвидшення оформлення транспортних засобів на 35% вже цієї доби, – підкреслив очільник ОВА. – Домовилися створити мобільні групи, які повідомлятимуть водіям у черзі, котрі не прямують на розмитнення, про вільний в’їзд іншою смугою. Водночас працівники прикордонної поліції роздають буклети з інформацією про те, які саме документи потрібно мати на транспортний засіб, щоб швидко оформити його на виїзд зі Словаччини».

Керівництво області продовжує працювати над оптимізацією роботи щодо оформлення транспортних засобів та комунікувати з нашими громадянами. Віктор Микита подякував словацьким колегам за взаємодію та оперативне реагування.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux