Мирослав Білецький відвідав Обласний будинок дитини у Сваляві
опубліковано 17 серпня 2022 року о 22:21

Сьогодні перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький разом зі словацькими партнерами відвідав Обласний будинок дитини у місті Свалява. У закладі проживають 97 дітей, деякі з них – сироти, позбавлені батьківського піклування, деякі перебувають тут за заявкою батьків. 34 дитини – евакуйовані зі Спеціалізованого будинку дитини м. Біла Церква.

Усі вони потребують реабілітації та корекції порушень розвитку, навчання основним соціальним і побутовим навичкам, створення передумов для успішної інтеграції в суспільство.

«У цьому прагне допомогти діткам висококваліфікований фізіотерапевт зі Словаччини Зузана Касціно. Вона раз на місяць приїздить у Сваляву, аби тиждень попрацювати із вихованцями закладу, подарувати їм радість руху, можливість навчитись чомусь самостійно, розвиватись і досягати результатів», – прокоментував Мирослав Білецький.

Її робота базується на застосуванні передових методик у галузі фізіотерапії. Зокрема, лікарка використовує методи Вацлава Войти для допомоги дітям, які народилися передчасно або з інших причин мають затримку розвитку, нейророзвивальну терапію Берта Бобата, костюм-павук для реабілітаційних вправ, завдяки яким дитина може відпрацьовувати правильні рухи стоячи, у русі або лежачи на реабілітаційному столі, та багато інших.

«Результати її роботи вражаючі. І ми мали можливість переконатися в цьому на власні очі.

Неймовірно надихає бачити, як пані Зузана повертає діткам радість руху, а заодно і життя», – зауважив перший заступник очільника краю. 

Зараз у закладі є гостра потреба облаштувати сенсорну кімнату, оснащену спеціалізованим обладнанням для стимуляції систем сприйняття. Як стимулятор на органи чуття використовують звуки, світло і колір, запахи, масажні поверхні. Робота у такому приміщенні допоможе лікувати дітей з аутизмом, психологічними та сенсорними розладами.

«Вдячні словацьким партнерам за таку ініціативу. Ми ж, зі свого боку, будемо допомагати і робити все, що від нас залежить, аби в Обласному будинку дитини продовжували допомагати вихованцям з вадами розвитку», – прокоментував Мирослав Білецький.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux