Мирослав Білецький обговорив подальшу співпрацю з командою ГО «Проліска»
опубліковано 07 серпня 2024 року о 17:24

Евакуація з гарячих точок, юридична, психосоціальна підтримка, облаштування місць компактного проживання вимушено переміщених осіб – це далеко не повний перелік послуг, які надає мирному населенню ГО «Проліска».

Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький сьогодні відвідав офіс організації та поспілкувався з керівництвом. Ішлося про майбутні цілі та перспективи співпраці. Крім того, разом вони оглянули один з об’єктів, який будують у Холмківській громаді в межах ініціативи щодо підтримки ВПО і котрий, за словами Мирослава Білецького, має шанс стати взірцем для всіх міжнародних організацій, що працюють в Україні.

Свою гуманітарну роботу в Україні «Проліска» – як партнер Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Управління ООН з координації гуманітарних справ – здійснює вже більш ніж 8 років.

Лише на Закарпатті з 2022 року завдяки діяльності організації понад 10 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали психологічну допомогу та соціальний супровід, вдалося відремонтувати, облаштувати меблями і побутовою технікою 17 місць тимчасового перебування ВПО.

«Це все дуже важливі і потрібні справи, але вразив мене проєкт, який саме завершують за підтримки громадської організації. Ідеться про будівництво геріатричного закладу у с.Шишлівці Ужгородського району. Його підопічні – 33 особи похилого віку, маломобільні люди, які проживали у відповідному закладі у Мар’їнці Донецької області», – підкреслив перший заступник голови ОВА.

Він розповів, що після початку повномасштабного вторгнення заклад евакуювали до Румунії Менш ніж місяць тому вони повернулися на рідну землю і тепер житимуть на Закарпатті. Тут вони матимуть дім, спокій і безпеку, якої потребували.

«Це зовсім не нагадує лікувальний заклад, швидше пансіонат, де мешканці дбають про свій дім, як можуть. Вони тут лише кілька тижнів, а на грядках біля будинку вже підростають кабачки і помідори», – наголосив Мирослав Білецький.

Також він висловив вдячність громадській організації «Проліска» за ідею і втілення саме такого довгострокового проєкту, адже це зараз критично важливо для Закарпаття, яке регулярно приймає евакуаційні потяги із прифронтових регіонів країни.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux