Міністерство соціальної політики України підготувало фахівців соціальної роботи системи МВС
опубліковано 16 червня 2023 року о 20:52

Фахівці соціально-гуманітарного сектору територіальних медичних об’єднань МВС завершили навчання в напрямі надання соціальних послуг для демобілізованих, ветеранів, а також членів їхніх родин.

Відповідні тренінги організував ПРООН у межах проекту «Підтримка реабілітації осіб з інвалідністю, спричиненою війною» за фінансової підтримки Уряду Республіки Корея та Уряду Німеччини.

Під час навчання спеціалісти системи МВС отримали повну інформацію про систему надання соціальних послуг ветеранам, у тому числі з інвалідністю, та членам їхніх сімей: які є види послуг, хто саме їх надає, які умови отримання.

Фахівців також навчали особливостям налагодження комунікації із людьми, з якими вони працюватимуть, зокрема як встановлювати первинний контакт та подальшу взаємодію, як надавати першу психологічну допомогу.

«Мінсоцполітики саме зараз розбудовує систему надання соціальних послуг, тому нам важливо, щоб усі фахівці сфери мали повне уявлення про можливості та інструменти, з якими вони можуть працювати. Процес соціальної допомоги та підтримки наших ветеранів, демобілізованих військовослужбовців та їхніх родин має бути максимально ефективним та якісним. Адже це – основа для їх повноцінної адаптації до умов цивільного життя», – зазначила радниця Міністра соціальної політики Наталія Кавецька.

За її словами, на сьогодні Мінсоцполітики реалізує цілу низку проектів для належного соціального супроводу ветеранів і їхніх родин.

По-перше, діє пілотний проект з МОЗ у 16 медзакладах України, де бійців під час лікування та реабілітації супроводжують соціальні працівники та психологи, військові отримують всю необхідну допомогу в протезуванні й ортезуванні, яка є безкоштовною.

По-друге, є послуга соціального відновлення військових разом із їхніми сім’ями: організовується тижневий відпочинок під супроводом військових, цивільних психологів, соціальних працівників та педагогів.

По-третє, значна увага приділяється соціальній адаптації ветеранів та демобілізованих уже безпосередньо на місці їхнього проживання. Така адаптація буде здійснюватися через центри життєстійкості, які покриють всю Україну.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux