Інструменти для повоєнного відновлення українського Криму: Програма кадрового резерву
опубліковано 21 липня 2024 року о 14:21

Після деокупації Криму Україні доведеться вирішувати багато складних питань, адже окупація росією півострова створила для нашої держави безліч безпрецедентних викликів. Один із них — відновлення діяльності державних інституцій та їх кадрове забезпечення.

Через окупацію Криму, яка триває вже понад 10 років, на півострові фактично не існуватиме сфер діяльності, у яких кадри в майбутньому не стануть істотною потребою. Усі органи влади, заклади, установи, організації рівнів гостро потребуватимуть професійних та вмотивованих співробітників, тому готувати фахівців потрібно вже зараз — до деокупації.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського у 2022 році Представництво розпочало напрацьовувати візію першочергових кроків України після деокупації Криму.

Серед основних завдань, які були визначені Представництвом як пріоритетні, постало питання формування кадрового резерву та його відповідна підготовка.

Лише за попередніми підрахунками ми маємо забезпечити на момент звільнення Криму 50 тисяч кваліфікованих людей, які будуть готові працювати у державному, освітньому, медичному, соціальному секторі.

З огляду на те, що відновлення публічної влади в Криму після деокупації є одним із пріоритетів, тому в першу чергу розпочалось формування кадрового резерву з чинних держслужбовців та тих, хто виявив бажання працювати у державному секторі на деокупованій території.

Для цього Національне агентство з питань державної служби спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Представництвом ініціювало експериментальний проєкт з формування резерву працівників для деокупованих територій.

Мета проєкту — забезпечення військових адміністрацій та інших державних органів, які утворені або відновили роботу на деокупованих територіях України, персоналом для практичного виконання завдань і функцій держави на цих територіях.

Всі охочі мають змогу долучитися до проєкту, пройти відповідну підготовку та одразу після деокупації розпочати роботу.

Однак долучитись до резерву вже виявили бажання не тільки державні службовці, а й посадові особи органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, депутати міських та селищних рад, журналісти, громадські діячі та волонтери.

Кожен охочий кандидат може обрати не тільки бажаний напрям роботи, але і регіональне спрямування. Так, з усіх учасників програми, близько 80% висловили бажання працювати у Криму після деокупації. Додатково напрацьовані програми навчання для державних службовців.

Формування кадрового резерву є запорукою майбутнього стабільного управління звільненими територіями, надання соціальних послуг, а також запобігання загрозам безпеці🇺🇦

Докладніше дізнатись про алгоритм зарахування до резерву, процедуру працевлаштування, роботу з державними органами на деокупованих територіях можна дізнатись на сторінці НАДС.

Стати частиною резерву відновлення можна шляхом заповнення анкети на порталі НАДС.

Долучайтеся до майбутньої реінтеграції Криму та відновлення України!

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux