Ігор Шинкарюк: «Ми говоримо не про теоретичні проєкти, а про інтегрування практичних кейсів у навчальний процес»
опубліковано 08 червня 2021 року о 22:20

У межах триденного семінару «Особливості організації освітнього процесу в поліетнічному середовищі Закарпаття» спільна група представників Міністерства освіти і науки України та облдержадміністрації провела панельну дискусію з освітянами Берегівщини.


Як повідомляє Ігор Шинкарюк, головний меседж зустрічі – «Робота в громадах та з громадами».


За його словами, держава ставить чітке завдання створити реальні та якісні умови для здобуття освіти високого рівня всіма громадянами незалежно від національності. І владає докладає максимум зусиль для успішної оптимізації процесу навчання.


В обговоренні взяли участь заступники голови Закарпатської облдержадміністрації Ігор Шинкарюк та Іштван Петрушка, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Мар’яна Марусинець, начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Олена Котусенко, начальниця відділу проектної діяльності ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Тамара Пушкарьова, завідувачка кабінету методики викладання суспільно-гуманітарних та художньо-естетичних дисциплін ЗІППО Тетяна Гнаткович.


Під час зустрічі працівники освіти ознайомилися із пропозиціями і напрацюваннями робочої групи, а також надавали практичні пропозиції щодо вдосконалення освітнього процесу. 


«Ми говоримо не про теоретичні проєкти, а про інтегрування практичних кейсів у навчальний процес. Ефективність - головний критерій і базовий показник, навколо якого ми будуємо нашу спільну роботу», – повідомляє Ігор Шинкарюк.


У межах панельної дискусії також обговорили стратегії щодо покращення мовної політики в освітньому середовищі, ознайомилися із нормативно-правовим та навчальним забезпеченням, розмежували вимоги до навчальних результатів.


Питання оптимізації освітнього процесу суспільно важливе і перебуває на контролі Президента України Володимира Зеленського та голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова.


«Дякуємо всім, хто долучився до конструктивного обговорення. Ми разом пишемо нову сторінку в історії розвитку освітнього процесу в поліетнічному середовищі нашого регіону», - резюмує заступник голови облдержадміністрації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux