Громади Закарпаття презентували результати участі в проєкті «Людський вимір – Інклюзивні дані для стабільності та розвитку»
опубліковано 11 грудня 2023 року о 19:00

15 громад Закарпаття представили власні результати участі в проєкті Міжнародної організації з міграції «Людський вимір – Інклюзивні дані для стабільності та розвитку».

Під час регіонального форуму, що відбувся на Ужгородщині, вони поділилися успішним досвідом ефективного залучення донорського фінансування для відновлення та розвитку, покращення і забезпечення співпраці між місцевою владою, організаціями громадянського суспільства й іншими ТГ.

У заході взяв участь заступник голови ОВА Петро Добромільський. Він привітав учасників та підкреслив важливість втілення такої ініціативи для громад і регіону загалом.

«В умовах децентралізації наше першочергове завдання – підтримувати територіальні громади, сприяти втіленню їхніх стратегій розвитку, – зазначив Петро Добромільський. – Завдяки проєкту МОМ громади 10 областей під керівництвом кваліфікованих менеджерів-наставників мали можливість провести аудит інтересів своїх мешканців та за допомогою грантових коштів реалізувати власні потрібні кейси».

За його словами, впродовж кількох місяців до діалогових сесій, збору й аналізу матеріалів, створення планів реагування громади залучали різні категорії населення – представників органів влади, громадських організацій та місцевих мешканців. Для всіх етапів реалізації проєкту громади отримали необхідне матеріально-технічне забезпечення від партнерів з МОМ.

Під час форуму громади-учасниці ініціативи поділилися найкращими практиками координації та об’єднання зусиль. Зокрема, про те, як влада формує і розвиває громаду, залучаючи вимушених переселенців, молодь та інших, розповіли представники Полянської ТГ.

Про волонтерський рух та розвиток організацій громадянського суспільства для формування безпеки поінформувала Іршавська ТГ. Батівська громада розповіла про безпеку й комфорт як запоруку згуртованості мешканців та вимушених переселенців.

У межах заходу Виноградівська, Довжанська, Синевирська та Углянська громади презентували свої плани реагування. Представники розповіли про власні виклики, можливості, перші результати та плани щодо розширення.

Свій шлях від подання проєктної заявки до реалізації розробленої стратегії озвучили представники Костринської, Королівської, Свалявської та Білківської ТГ.

Під час панельних дискусій учасники форуму наголосили, що проєкт Міжнародної організації з міграції дав можливість громадам краще відчути соціальну згуртованість та реалізувати важливі для розвитку й відновлення ініціативи. Це відзначили у своїх презентаціях представники Нересницької, Бедевлянської, Холмківської та Колочавської громад.

Заступник голови ОВА Петро Добромільський подякував громадам-учасницям ініціативи та міжнародним партнерам за реалізацію низки корисних проєктів для місцевих мешканців і внутрішньо переміщених осіб.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux