ФДМУ виставив на продаж об’єкт малої приватизації у Закарпатській області
опубліковано 09 березня 2023 року о 16:14

На Закарпатті найближчим часом планується продаж об’єкта малої приватизації державної власності Єдиного майнового комплексу «Закарпатське вертолітне виробниче об’єднання».

Об’єкт приватизації розташований в смт Дубове, Тячівського р-ну, неподалік кордону з Румунією. Унікальність цього комплексу відкриває хороші інвестиційні можливості для її майбутнього власника.

Заснований у 1970-х роках як Закарпатський машинобудівний завод, згодом комплекс став вертолітним виробничим об’єднанням. Колись тут виготовляли агрегати для радянських вертольотів та складові до літаків типу ТУ.

Раніше він був за сімома замками секретності, про нього мовчало радіо, телебачення та преса. Подейкують, що до 90-х років на деяких картах спеціально не позначали Дубове через секретність заводу.

Технічне обладнання тут було з цифровим програмним управлінням, яким на той час міг похвалитись далеко не кожен завод.

Продукцію виготовляли різну – від багатьох комплектуючих малих деталей до окремих частин пасажирських авіалайнерів, складові до літаків сімейства ТУ, крісла на літаки АН-24, ИЛ-76, ТУ-154 і для найбільшого в світі літака "МРІЯ", крила на авіамашини, монтували спортивний гелікоптер МІ-34.

На підприємстві працювало близько 5 тисяч людей, як місцевих, так і випускників провідних радянських вишів, яких направляли сюди після навчання. До речі, колишні працівники заводу пригадують, що МІ-34 був єдиним у Союзі легким гелікоптером, що проектувався як спортивний. Першу його частину виготовили у 1984 році і ним займалися надалі до самого розпаду Союзу.

З початку 1990-х років завод припинив діяльність з виготовлення комплектуючих до авіабудівної промисловості та працівники були звільнені. З того часу основним видом діяльності комплексу є надання в оренду й експлуатацію нерухомого майна.

Локація – Закарпатська обл., Тячівський р-н, смт Дубове, вул. Заводська, 8.

Детальна інформація про об’єкт: https://bit.ly/3Eu64uy

Управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області Регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській, Закарпатській та Волинській областях


 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux