Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
опубліковано 19 квітня 2024 року о 15:55

Покази мюзиклу «Гуцулка Ксеня» та історичної хроніки «Остання ніч у Хусті» у виконанні акторів обласного театру драми та комедії (м. Хуст) 24–25 квітня в Ужгороді анонсували на брифінгу в ОВА.

Директор департаменту культури обласної військової адміністрації, заслужений артист України Євген Тищук високо відзначив обидві вистави та наголосив, що театральне мистецтво – це передусім живе спілкування акторів, які діють на сцені, з глядачами.

«Таке спілкування – це обмін думками та почуттями. Дуже важливо, які думки, які почуття виникають у глядача після перегляду вистави, і саме в театрі відбувається арттерапія», – зазначив Євген Тищук.

Наприклад, історична хроніка «Остання ніч у Хусті» розповідає про Президента Карпатської України Августина Волошина як про знакову постать у нашій історії та як про живу людину, в котрої, як і в кожного з нас, також є емоції та власні переживання.

За словами директорки-художньої керівниці Закарпатського обласного театру драми та комедії Олесі Чепелюк, такі вистави потрібно створювати, щоб не тільки за допомогою підручників, а й через мистецтво залучати людей до вивчення історії, показувати, якою різноманітною та цікавою вона є.

Своєю чергою режисер-постановник театру, а також актор, який грає Августина Волошина, Володимир Завальнюк підкреслив, що основний задум твору в тому, щоб нагадати всім, що перемога є, була й буде, і це безумовна істина.

Оскільки театр славиться своїм оркестром та акторами, які професійно співають, колектив також вирішив поставити мюзикл «Гуцулка Ксеня». Олеся Чепелюк зазначила, що робота над створенням вистави тривала близько пів року і була доволі клопіткою, однак у Хусті мюзикл уже зібрав сім аншлагів.

Вистава містить 19 музичних творів різних жанрів. Її лейтмотивом є відома пісня «Гуцулка Ксеня», яка з ліричної мелодії на початку твору переходить у пристрасне танго. Докладно про створення партитури, роботу з музикантами й вокалістами розповіла музична керівниця театру Тетяна Бунчикова.

Мюзикл «Гуцулка Ксеня» покажуть 24 квітня на великій сцені облмуздрамтеатру, історичну хроніку «Остання ніч у Хусті» – 25 квітня в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка».

Початок о 18:00. Квитки на вистави можна придбати в касі театру або на Karabas.com.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux