До уваги автомобільних перевізників та вантажовідправників
опубліковано 14 липня 2021 року о 15:26

Для збереження цілісності дорожнього покриття у період спеки обмежується рух великовагових транспортних засобів.

Відповідно до постанови КМУ від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та розпорядження голови облдержадміністрації від 31.05.2016 № 275 «Про обмеження руху великовагових транспортних засобів дорогами загального користування у Закарпатській області» з 1 червня 2021 р. в дні, коли температура повітря перевищує +28 °С введено обмеження руху транспортних засобів, фактична маса яких перевищує 24 тонни, навантаженням на вісь 7 тонн дорогами загального користування області.

Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Місця відстою вздовж державних доріг можна знайти за Google мапою.

Дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень та вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та Національної поліції України.

Крім того повідомляємо, що прийнято Закон України „Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю” (проект № 3743).

Законом внесено зміни до КпАП, якими законодавчо закріплена:

- можливість фіксації в автоматичному режимі порушень, пов'язаних з відсутністю документів (дозволів) щодо узгодження умов та режимів перевезення в разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документу про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів;

- повноваження Укртансбезпеки щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю.

Законом підвищено відповідальність автомобільних перевізників за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм.

Запроваджено відповідальність за відмову від габаритно-вагового контролю, яка передбачає, зокрема накладення штрафу у розмірі 51000 грн та за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаро-транспортної накладної або інших передбачених законодавством документів на вантаж.

Зокрема, запроваджується адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото і кінозйомки, відеозапису в тому числі зафіксовані в автоматичному режимі.

Змінами до КпАП встановлена відповідальність за невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів вимог уповноважених посадових осіб Укртрансбезпеки та його територіальних органів, про зупинку транспортного засобу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux