Денис Шмигаль: Україна працює над створенням комфортного середовища для роботи іноземних інвесторів та бізнесу
опубліковано 31 січня 2022 року о 10:24

Україна зробила значний прогрес в імплементації реформ, які сприяють просуванню на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з главами іноземних дипломатичних представництв та міжнародних організацій, акредитованих у Києві.

Захід відбувся 28 січня за участі Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та Міністра оборони Олексія Резнікова.

Очільник Уряду зауважив, що минулого року Україна запустила ринок землі сільськогосподарського призначення та розблокувала велику приватизацію. Зокрема, надходження від приватизації у 2021 році склали рекордні за останнє десятиріччя 5,1 млрд грн.

За словами Прем’єр-міністра, одним із безумовних пріоритетних реформ для держави є також створення комфортного середовища для роботи іноземних інвесторів та бізнесу на території України.

«Ми наполегливо працюємо над створенням конкурентоспроможної та привабливої інвестиційної політики країни з прозорими умовами ведення бізнесу та високими соціальними стандартами. Ми прагнемо збільшити інвестиції в Україну, тому захист прав власності та захист прав інвесторів є одним з головних пріоритетів Уряду», — підкреслив Денис Шмигаль.

Крім того, очільник Уряду розповів про сформований пакет ініціатив, які прискорять економічне зростання України та створять можливості для системних інвестицій. Серед них масштабна діджиталізація, розвиток державно-приватного партнерства, підтримка ІТ-сектору, продовження розвитку програм довгих та дешевих грошей для малого й середнього бізнесу та інші ініціативи.

Також Прем’єр-міністр наголосив на пріоритетності реформи судової системи України. Він зауважив, що Парламентом України було ухвалено два ключові закони, які передбачають абсолютно нові механізми формування Вищої ради правосуддя та добору кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

На завершення Денис Шмигаль подякував міжнародним партнерам України за надання політичної, військової, економічної підтримки в протидії російській агресії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux