Чистим пляжам бути: у п’ятницю на Закарпатті стартує Всеукраїнський проєкт «Чисті пляжі разом!»
опубліковано 23 червня 2021 року о 13:16

25 червня в Ужгороді відбудеться запуск однієї з найбільших екологічних ініціатив 2021–2023 рр. – національного проєкту «Чисті пляжі разом!».


Стартуємо об 11:00 на набережній Незалежності, 4.


Цей довготривалий проєкт реалізовує Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine». Ініціатива суттєво вплине на сталий розвиток громад та об’єднає українців у великій справі – виведенні пляжів та зон відпочинку України на рівень, що відповідає світовим екологічним стандартам.


Мета – сформувати культуру правильного поводження з відходами на пляжах, щоб люди не смітили, ставали екосвідомими громадянами, сортували сміття та здавали його на переробку. 


Амбітна ціль проєкту – за три роки сформувати універсальну дорожню мапу для сталого розвитку пляжних територій по всій території України, активізувати покоління стійкої екосвідомої громади. 


У проєкті візьмуть участь команди екопатрульних волонтерів, які активізують 9 найпопулярніших забруднених пляжів України, зокрема й в Ужгороді. За три роки разом з локальною громадою, органами місцевого самоврядування, соціально відповідального бізнесу спробують перетворити їх на взірцеві пляжі та зони відпочинку, які відповідатимуть міжнародним стандартам.


Проєкт передбачає низку екологічних активностей: соціальна реклама, робочі групи експертів, івенти, фестивалі, тренінги, табори, форуми, літні екокінотеатри, формування екопатрульних бригад, що допоможуть українцям спільно пройти шлях для досягнення вищих екостандартів, культури серед громадян правильного поводження з відходами.


Протягом 2021-2023 років організатори допомагатимуть уникати накопичення сміття на пляжах, об’єднувати зусилля громади та місцевих муніципалітетів, налагоджувати співпрацю, організовувати локальні толоки пляжів, сортувати знайдену вторинну сировину й здавати її на переробку, користуватися багаторазовим пакуванням. Програма сформована таким чином, що кожен рівноцінно зможе стати двигуном змін на краще, незалежно від того, відпочиватиме на морі, озері чи річці.


Офіційна презентація проєкту стане частиною його запуску по всій Україні. Вслід за Ужгородом, естафету приймуть Маріуполь, Полтава, Мукачево, село Тур'я Бистра (Закарпатська область), Ладижин (Вінницька область), Черкаси та інші міста й регіони. 


Всеукраїнський проєкт реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міндовкілля, Державного водного агентства України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру, Управління екології та природних ресурсів КМДА, міжнародного фонду PepsiCo Foundation, ряду громадських організацій, генерального партнера проекту компанії PepsiCo Україна, організатор – Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine.


Слідкуйте за новинами на сайті www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах facebook.com/letsdoitukraineeco, instagram.com/letsdoitukraine, #чистіпляжіразом #побачивприбери #ясортую #letsdoitukraine


Сьогодні – саме час кинути виклик усім перепонам до екологічного майбутнього. 


Зміни починаються з кожного! 


Долучайтеся до Всеукраїнського проєкту «Чисті пляжі разом!» мотивуйте й рухайте свою родину та оточення до перспективи чистих вод та берегів. 


Зробимо пляжі України чистими разом!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux