Безпекова ситуація на Закарпатті у центрі уваги голови ОДА та Генерального консула Словацької Республіки в м. Ужгороді
опубліковано 14 лютого 2022 року о 11:04

Сьогодні голова Закарпатської ОДА Віктор Микита провів зустріч із Генеральним консулом Словацької Республіки в м. Ужгороді Паволом Панісом, щоб повідомити об’єктивну інформацію щодо поточної ситуації в секторі безпеки в області та заходи, які керівництво краю вживає для її контролю.

Нещодавно у засобах масової інформації з’явилися повідомлення щодо рішення Міністерства закордонних справ Словацької Республіки про від’їзд членів сімей дипломатів з території України у зв’язку з підвищенням ескалації на кордоні з РФ та погіршенням безпекової ситуації.

«З першого дня на посаді тісно та ефективно співпрацюю з нашими словацькими колегами. Ми знайшли спільну мову щодо низки критично важливих і перспективних питань, які разом вирішуємо у робочому порядку.

Рівень наших відносин дозволяє нам спілкуватися прямо та відверто», – зауважив Віктор Микита.

За його словами, безпекова ситуація в Закарпатській області контрольована та перебуває під цілодобовим моніторингом відповідних служб.

Органи управління, правоохоронні органи та військові формування працюють злагоджено за планом та в посиленому режимі. Усі готові реагувати негайно на будь-які передумови до виникнення надзвичайних подій у регіоні.

«Запевнив свого словацького колегу, що ні дипломатам, ні членам їхніх сімей на території області не загрожує небезпека, пов’язана з підвищенням ескалації на кордоні з РФ та погіршенням ситуації в секторі безпеки у прикордонних районах на Сході України», – підкреслив очільник краю. – Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді може працювати у штатному режимі».

Своєю чергою Генеральний консул висловив повну підтримку та підтвердив реалізацію всіх спільних українсько-словацьких проєктів, котрі були визначені раніше як у межах міжурядових домовленостей, так і транскордонних ініціатив.

«Домовилися тримати постійний зв’язок для двобічного інформування щодо поточної безпекової ситуації в області.

Дякую Паволу Панісу за підтримку та взаєморозуміння. Зараз виваженість та злагоджена робота мають надважливе значення, тож у такому напрямку й рухаємося», – наголосив Віктор Микита.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux