Безпека дорожнього руху – один із пріоритетів для керівництва області
опубліковано 28 серпня 2021 року о 14:57

Під головуванням очільника Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова відбулося засідання Координаційної ради при облдержадміністрації з безпеки дорожнього руху.

У центрі уваги – актуальні питання щодо посилення заходів безпеки на автошляхах області.

«За кілька днів діти повернуться за шкільні парти, а це означає, що учасників дорожнього руху стане більше. І наше завдання – зробити все можливе, аби на дорогах було безпечно», – підкреслив Анатолій Полосков і доручив протягом 1 – 10 вересня провести у закладах освіти обласний превентивний захід «Увага! Діти на дорозі!».

За його словами, зараз у Закарпатті відповідні мобільні групи обстежують стан та утримання вулично-дорожньої мережі, зокрема й ділянок, прилеглих до навчальних закладів, перевіряють технічний стан шкільних автобусів, оновлюють дорожню розмітку, встановлюють обмежувачі швидкості руху, знаки тощо.

Оскільки процес організації безпеки на дорогах багатосторонній і комплексний, то в області систематично інформують дітей та батьків про безпеку та правила дорожнього руху, проводять тематичні тренінги, уроки, семінари.

Як зауважив голова облдержадміністрації, кількість летальних випадків серед дітей унаслідок ДТП за перше півріччя 2021 року в регіоні зменшилася на 62% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Також у межах засідання обговорили стан габаритно-вагового контролю транспортних засобів з метою недопущення руйнування дорожнього покриття, особливо в період підвищення температури. Так, у регіоні функціонують три майданчики для проведення цілодобового контролю за габаритно-ваговими параметрами транспортних засобів та дві сучасні системи зважування у русі WіM – Weigh in Motion (у тестовому режимі).

«Не менш важливою є й безпека при переході залізничних колій, адже часто краяни травмуються чи, на жаль, гинуть. І надзвичайно прикро, що наша молодь заради селфі на колії готова ризикувати власним життям», – додав очільник області.

Анатолій Полосков доручив контролюючим органам перевірити безпеку на коліях та в разі виявлення порушень притягнути винних до відповідальності.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux