Анатолій Полосков: «Велике будівництво» на Закарпатті: що зроблено за останні два місяці?
опубліковано 13 травня 2021 року о 16:15

Служба автомобільних доріг звітує про пророблену роботу у межах програми «Велике Будівництво» Президента України Володимира Зеленського.









За інформацією голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова за планом на 2021 рік – відновити 265 км державних автошляхів загального значення на Закарпатті.










Пропонуємо вашій увазі дорожні об’єкти:









Маршрут Н-13 Львів – Самбір – Ужгород

Майже на всій ділянці між містами Перечин і Ужгород влаштований вирівнюючий шар, як і від села Кострино до Великого Березного. На ділянці км 169 – км 172 на Жорнавському перевалі готуємося розпочати капремонт, в ході якого виконаємо укріплення схилу.









Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів

Покриття з крупнозернистого асфальтобетону влаштоване на ділянці 13,4 км між селами Луг та Ділове. На ній же триває спорудження низової стінки, її довжина – 826 метрів. Роботи виконуємо на висоті 347 метрів над рівнем моря. За кількасот метрів влаштовуємо верхову габіонну стінку, завдовжки 51 метр, заввишки – 4 метра.









У рамках експлуатаційних робіт влаштували тонкошарове асфальтне покриття на мосту через річку Тересва, що розташований на км 105+014. Роботи були проведені для забезпечення проїзду і не є реконструкцією мосту, яка запланована на 2021 рік.









Р-21 Долина – Хуст.

На ділянці від міста Хуст стартували роботи з відновлення дорожнього одягу – виконали фрезерування та влаштування основи технологією «холодний ресайклінг». На 1,7 км влаштували вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальта. Дорога, що проходить у гірській місцевості має 59 мостів, всі вони будуть відновлені, а три виділені в окремі об'єкти капітального ремонту. На трьох ділянках тривають роботи із влаштування системи водовідведення: копаємо ровики поширення, монтуємо поперечні дренажні системи. Завершуємо роботи по влаштуванню системи водовідведення – облаштовуємо кювети, встановлюємо прикромочні лотки. А також триває влаштування тротуарів та бар'єрного огородження.









Т-07-37 Дорога Хуст – Шаян – Вишково – Буштино.

У рамках президентської програми «Велике будівництво» ремонтуємо дорогу територіального значення Т-07-37 Хуст – Шаян – Вишково. 23-кілометровий маршрут на півдні Закарпатської області з'єднує місто Хуст та селище Буштино, включає також під'їзд до санаторію «Шаян». Вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальтобетону влаштували на першому кілометрі дороги, що веде до бальнеологічних курортів Шаян і Велятино. Готові обидві смуги. Паралельно тривають роботи із влаштування системи водовідведення.










М-25 КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші.

Відновлюємо 35 кілометрів дороги, що проходить вздовж україно-угорського кордону, включно з під'їздом до КПП «Косино». Влаштований вирівнюючий шар на 7,6 км, ще на 9 км влаштована основа. На ділянці між Косино та Бийганю продовжуємо вибирати перезволожені ґрунти.









М-26 Вилок – Неветленфолу – КПП «Дяково».

Поточний середній ремонт ведемо на на дорозі, що з'єднує дві країни Євросоюзу - Угорщину та Румунію. Ділянка у 3,5 км відфрезерована, 1 кілометр вже з основою та нижнім шаром дорожнього одягу.









Т-07-24 Синевир – Синевирська Поляна.

Муруємо підпірну стінку на км 13+000 маршруту територіального значення. Конструкція з монолітного бетону захищатиме дорожнє покриття від розмиву річки Теребля. Довжина стінки – 500 метрів, висота – 2 метра. У ході робіт розчищаємо русло водойми.










«Відповідно до Постанов Кабінету Міністрів, на проведення ремонтних робіт на дорогах загальнонаціонального значення у Закарпатській області у 2021 році виділено 3 млрд 656 млн гривень з державного бюджету», - резюмував Анатолій Полосков.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux