Анатолій Полосков: «Важливо, аби краяни долучалися до екологічних заходів, але робили це свідомо»
опубліковано 11 листопада 2021 року о 16:53

Сьогодні очільник Закарпаття Анатолій Полосков разом із заступником голови облдержадміністрації Ігорем Шинкарюком зустрілися з екоактивістами – відомою співачкою Аліною Паш, представниками ГО «Chysto.de» Оленою та Романом Жук.

«Зосередилися на важливому питанні — екологія краю, зокрема у розрізі засмічення річок, вивозу сміття, сортування відходів. Якщо мовчати про проблему, то вона буде тільки зростати», — наголосив Анатолій Полосков.

У межах області регулярно проводять масштабні акції з прибирання, одна з таких відбулася наприкінці жовтня на Вільшанському водосховищі.

Голова облдержадміністрації наголосив, що важливо, аби краяни долучалися до екологічних заходів, але при цьому робили це свідомо. Купи сміття на берегах закарпатських водосховищ, річок заподіюють шкоду навколишньому середовищу.

«Так, прибирати потрібно, та насправді найважливіше – не смітити!Напрацювання із сортування сміття у нас є: у кількох освітніх закладах проводять такі навчання», — зауважив очільник області.

Також він розповів про плани щодо будівництва сміттєсортувального заводу у Полянській ТГ. До ініціативи долучилося 16 громад, які збиратимуть сміття та завозитимуть його в одну локацію. За його словами, пройдений великий шлях, уже відбулися громадські слухання: населення готове до таких рішень. 

«Варто зазначити, що нам вперше за десятиліття вдалося очистити одну з приток Тиси, над цим працювали близько семи місяців – і, в результаті, отримали чисті береги та водойму без сміття», — додав Анатолій Полосков.

Керівництво облдержадміністрації обговорило з активістами можливості захисту території Вільшанського водосховища, вилов сміття за допомогою спеціальних засобів, важливість комунікації з громадами та представниками релігійних об’єднань.

«Дуже приємно, що питанням екології зацікавлюються активні, відомі особистості, які допомагають порушити це питання на ширшому рівні», — зазначив Анатолій Полосков.

«Починаємо від сім’ї та школи і до пропозицій до змін у нормативні документи КМУ та Законодавство. Разом можемо більше!» — підкреслив Ігор Шинкарюк.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux