Анатолій Полосков привітав учнів Тячівщини з початком нового навчального року
опубліковано 01 вересня 2021 року о 14:06

Сьогодні голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков привітав учнів шкіл Тячівщини з Днем знань та початком нового навчального року.

Зокрема очільник області завітав на урочисту лінійку у Глибокопотіцький опорний заклад ЗСО І-ІІІ ст., де румунською мовою навчаються майже 350 дітей, та Тернівський ОЗ ЗСО І-ІІІ ст. – тут знання здобувають 960 учнів.

«Для школярів розпочався новий навчальний рік, а це – багато нових можливостей, цікавих уроків, дружніх знайомств та спільної роботи у рамках навчального процесу з однокласниками.

Впевнений, наша молодь у надійних руках. Завдяки висококваліфікованим учителям вони здобувають усі потрібні знання, вміння, вчаться працювати у команді, розв’язувати будь-які проблеми, любити й поважати свою Батьківщину та бути гідними членами суспільства», – наголосив Анатолій Полосков.

На урочистостях були присутні представники місцевого самоврядування, окрім цього, у Глибокопотіцький заклад освіти завітав Граціан-Флорін Пирву, консул Румунії в Солотвино, а в школу с. Терново – народний депутат України Михайло Лаба.

Як зазначив голова облдержадміністрації, у школі в с. Глибокий Потік діти вчаться мовою національних меншин. Керівництво області всебічно опікується такими освітніми осередками, намагається створити комфортні умови для вивчення як державної, так і мови нацменшин.

Раніше тут освіту могли здобути лише школярі 1–4 класів. Тільки 1987 р. збудували нову триповерхову школу з 19 навчальними приміщеннями. З 2020 року в складі опорного закладу функціонує Глибокопотіцька філія І-ІІ ступенів. Це ще 9 класів та 122 учні.

Для Тернівської школи сьогодні по-справжньому особливий день. Роками в закладі не вистачало навчальних приміщень, тому уроки проводили у дві зміни. 2016 року розпочалася реконструкція лікарської амбулаторії під навчальний заклад.

За словами Анатолія Полоскова, нарешті нині першачки сядуть за парти в оновленому просторому корпусі для початкових класів. Реалізувати цю ініціативу вдалося саме завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Ми щоденно працюємо над розвитком та розбудовою наших навчальних закладів, робимо все для покращення освітнього процесу, створення комфортних умов для дітей і вчителів.

Усіх краян, батьків, учнів, вчителів, студентів та професорсько-викладацький склад щиро вітаю з Днем знань!

Бажаю наполегливості та наснаги до навчання, високих результатів і впевненості у власних силах!

Ви – наше майбутнє, Ви – майбутнє України!» – підкреслив Анатолій Полосков.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux