Паводок завдав шкоди 39 населеним пунктам у п’яти районах Закарпаття
опубліковано 06 січня 2022 року о 13:49

Про паводкову ситуацію в області та перебіг робіт з ліквідації наслідків негоди сьогодні йшлося на брифінгу в облдержадміністрації.

В. о. начальника управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Василь Переганець повідомив, що стихія завдала шкоди 39 населеним пунктам у п’яти районах.

«Зараз відомо про підтоплення 324 дворогосподарств, 11 житлових будинків, 1 закладу охорони здоров’я, 1 освітнього осередку та понад 300 сільськогосподарських угідь. Попередньо зникла одна особа», – зазначив спікер.

Негода підтопила дороги державного значення Н-09 Львів – Самбір – Ужгород, Р-21 Долина – Хуст, дороги місцевого та комунального значення, підпірні стінки, мости. Так, на автошляхах, де рух був призупинений, проїзд учора відновили. На дорозі Великі Ком'яти – Вилок уже дозволили рух великовагового транспорту, рух для легкових авто поки не відновили.

«Інтенсивність опадів і рівень води знизилися, тож зараз тривають роботи із запобігання спуску паводкової хвилі до низинних районів», – додав Василь Переганець.

Роман Гудак, начальник Головного управління ДСНС у Закарпатській області, зауважив, що підрозділи активно працюють над ліквідацією наслідків негоди, зокрема до процесу залучили 10 одиниць спеціальної техніки та понад 50 працівників Управління.

За його словами, зараз роботи продовжуються на окремих ділянках доріг Великі Ком’яти – Шаланки, Геївці – Тисянка, у с. Рокосово, де відбувся перелив річки.

Окрім цього, тривають пошуки зниклого юнака, якого разом із підводою та ще одним хлопцем змило напливом води. Останньому вдалося вибратися, а іншого досі розшукують.

«Посилено продовжуємо працювати, оскільки паводок не завершився. Існує загроза припинення газопостачання, адже між селами Чумальово та Кричово над річкою влаштовано повітряний газопровід, одну опору якого вже змило водою. Тепер основне завдання – не допустити змиву інших конструкцій», – зазначив Роман Гудак.

За два дні, протягом 4 та 5 січня, в області випала майже місячна норма опадів. На цьому наголосив Василь Манівчук, начальник Закарпатського гідрометцентру.

«Загалом зараз ситуація стабілізувалася: сьогодні очікуємо припинення дощових опадів, які будуть переходити у мокрий сніг та сніг. Інтенсивність опадів невелика, тож ризиків виникнення нових паводків немає», – підкреслив Василь Манівчук.

Начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олег Кисіль наголосив, що рятувальники продовжують ліквідовувати підтоплення, відкачувати воду з підвальних приміщень та житлових будинків.

За його словами, у разі досягнення критичних рівнів води в області будуть запускати насосні станції.

Інформацію постійно оновлюють.









Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux